Computerondersteuning stopt per 1-9-2019

In de zomer van 2019 heeft de Stichting Senioren Werkplaats Groningen er toe besloten te stoppen met het verlenen van computerondersteuning. Zowel de computerondersteuning op locatie als ook de computerhulp bij mensen thuis, ook wel huisbezoek genoemd, stopt per 1 september 2019. 

De stichting richt zich vanaf nu nog enkel op technische ontwikkeling. 

Het huis van morgen

plaatje

We willen graag thuis blijven wonen. Ook als we oud en kwetsbaar zijn. Hoe ziet het huis van morgen er uit voor ouderen en mensen met een beperking? Welke slimme technologieën passen we toe? Maar ook: welke woonvormen passen daarbij?

Let's Gro festival en het Huis van de Toekomst

"Hoe ziet Groningen er over tien jaar uit? Hoe leven de Stadjers? En waar verdienen ze hun brood mee? Dit soort vragen staat centraal tijdens het Lets Gro-festival, dat donderdag is begonnen. Let's Gro gaat over de toekomst van de stad." schrijft RTV Noord op hun website. Stichting Senioren Werklaats Groningen was uitgenodigd voor het inspiratiefestival Let's Gro. In het Huis van de Toekomst op de vierde etage van de V&D had de stichting een stand. Voor een impressie zie de fotoreportage door De Weerspiegeling en ook de videoreportage door RTV noord.

Netwerkbijeenkomst 55+ organisaties Groningen

Geslaagde bijeenkomst op zaterdag 13 april 2013

Informatiebijeenkomst ‘Broodje Alarm’ voor senioren

Een nieuwe editie van de informatiebijeenkomst 'Broodje Alarm' over zelfredzaamheid en veiligheid voor senioren, deze keer georganiseerd in Kostverloren.

Ouderen soms nog steeds bang van sirenes

Freddi Kuipers in een radiointerview van RTVNoord.

Arno van der Heijde op bezoek bij NijeComputerStee

Arno van der Heijde komt met zijn NijesTeeVee op bezoek in onze NijeComputerStee gevestigd in de Damsterborgflat.

Annie Tak Fonds

Het Annie Tak Fonds is opgericht om het wonen in de Oosterparkwijk nog prettiger te maken. Prettig wonen is meer dan alleen een goed huis en een verzorgde woonomgeving. Betrokkenheid van bewoners bij hun buurt ziet Nijestee als de X-factor om een buurt echt prettig te maken en te houden.

Talentenbank in de Oosterparkwijk

Iedereen heeft een talent; de één is goed met dieren, de ander heeft groene vingers, een derde is handig met de computer. Een wijktalentenbank zorgt ervoor dat al deze talenten voor iedereen toegankelijk worden. Sinds kort heeft de Oosterparkwijk een eigen talentenbank.

OOGTV - Stichting Senioren Werkplaats Groningen

OOGTV - Interview uit 2005 met Freddi Kuipers die vertelt over zijn nieuwe initiatief, de stichting Senioren Werkplaats Groningen en de samenwerking met Buurtcentrum Stadspark waar hij computerondersteuning voor senioren heeft opgezet.

Abonneren op Front page feed